Nejspíš už v listopadu představí Xiaomi novou vlajkovou řadu, která ponese označení Xiaomi 14. V základu bude složená ze dvou modelů – standardního a Pro – avšak očekává se, že později přibydou i další (možná cenově dostupnější Lite nebo propracovanější Ultra).

Co se týče klasického Xiaomi 14, na základě dřívějších úniků a spekulací můžeme říct, že výrobce v jeho případě hodlá zlepšit dva hlavní aspekty. V prvé řadě se dočkáme lepšího procesoru Snapdragonu 8 Gen 3 od Qualcommu – což v podstatě není moc překvapivé a naopak bychom absenci této změny považovali za ostudu. Mnohé by dále mohlo potěšit zrychlení nabíjení kabelem. Maximální podporovaný výkon má být ze 67 W navýšen na 90 W.

Podle renomovaného leakera Digital Chat Station však toto nebudou jediné dvě oblasti, které Xiaomi přivede k lepšímu. V příspěvku na čínské sociální platformě Weibo uvedl, že se telefon dočká kapacitnější baterie, upgradovaného vibračního motoru nebo nového displeje.

Přesnější detaily bohužel neuvedl, ale dalo by se očekávat, že kapacita baterie nově skončí třeba na 4 800 mAh nebo 5 000 mAh, neboť Xiaomi 13 spoléhalo pouze na 4 500 mAh, což je ve srovnání s jinými vlajkami poměrně málo. U displeje by se pak dokázalo počítat s vyšším jasem nebo o něco lepším rozlišením.

Xiaomi už brzy představí sub-vlajkovou sérii Xiaomi 13T, která přinese vysoký výkon za slušnou cenu. Oficiální podrobnosti se dozvíme již 26. září.