Koncem října představilo Xiaomi novou řadu vlajkových lodí, která nese označení Xiaomi 14. Aktuálně se skládá ze dvou modelů – stejnojmenného a vylepšené varianty Pro, která se pyšní povedenějším displejem, dokonalejšími fotoaparáty nebo rychlejším nabíjením.

Zatímco v Číně je celá řada megahit a během prvních dní překonala několik rekordů, na v zemích mimo domovinu dost možná zklame. Portál Xiaomiui totiž přišel se zprávou, že Xiaomi 14 Pro zůstane exkluzivní pro Čínu. Pokud je to pravda, nejenže se nepodívá do Česka, ale taktéž nedorazí ani do dalších evropských zemí.

„Xiaomi na globálních trzích Xiaomi 14 Pro neuvede. Stojí za tím vícero důvodů. Oficiální server Xiaomi potvrdil, že Xiaomi 14 Pro zůstane exkluzivní pro Čínu,“ stojí ve článku od Xiaomiui.

Jedná se o poměrně nečekanou novinku. Řada Xiaomi 13 totiž dorazila do Česka téměř kompletní – nedostal se k nám pouze model Ultra – ale například do sousedního Německa doputovaly všechny čtyři telefony.

Že není plánováno uvést Xiaomi 14 Pro ve státech mimo Čínu, vyplývá podle Xiaomiui z toho, že výrobce úplně přestal pracovat na globální verzi systému HyperOS pro tento model. „Téměř 2 měsíce neproběhl žádný globální test HyperOS pro Xiaomi 14 Pro,“ uvádí server.

Globálního debutu se má dočkat alespoň základní Xiaomi 14, a to v lednu příštího roku. Absence Pro modelu by ale nemusela být příliš dramatická, neboť prakticky všemi klíčovými přednostmi nové řady je vybaven i levnější telefon z dvojice. Pyšní se totiž výkonným čipem Snapdragon 8 Gen 3, displejem o peak jasu 3 000 nitů nebo fotoaparáty, na nichž se podílela německá Leica. Více informací se dočtete zde.