Zájem o novou sérii Xiaomi 14 neustále roste a zdá se, že se datum jejího oficiálního uvedení na trh nezadržitelně blíží. Zatímco mnoho odborníků očekávalo, že tato série smartphonů s čipem Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 (o tomto čipu jsme vás informovali ZDE)se objeví až v listopadu po představení nového čipu (to proběhne na konci října), nově se šeptá něco jiného. Podle různých zdrojů, mezi které patří i bloggeři na sociální síti Weibo(na jejich příspěvky upozornil portál ITHome) i některými zaměstnanci firmy Xiaomi, má se série Xiaomi 14 představit už 27. října.

Toto datum je zajímavé zejména proto, že následuje ihned po akci Snapdragon Summit 2023, konající se od 24. do 26. října na Havaji.

Série Xiaomi 14 nebude pouze o jednom modelu. V paletě se objeví Xiaomi 14, Xiaomi 14 Pro a později i vrcholný Xiaomi 14 Ultra. Předběžné informace naznačují, že některé z těchto modelů, konkrétně Xiaomi 14 a Xiaomi 14 Pro, získaly nedávno certifikaci od čínských úřadů 3C a TENAA pod modelovými čísly 23127PN0CC a 23116PN5BC.

A co můžeme očekávat na poli výbavy? Novinky od Xiaomi se pyšní kamerami, které prošly laděním od renomované německé firmy Leica. Pokud jde o model Xiaomi 14 Pro, ten by mohl mít kromě jiného i titanový rám a satelitní připojení, což by ho stavělo na roveň konkurenčním modelům jako iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max. Další specifické údaje o řadě Xiaomi 14 naleznete pod přiloženým odkazem ZDE.