Xiaomi postupně rozšiřuje svůj nový systém HyperOS mezi další a další zařízení. S vizí vytvořit velký jednotný ekosystém, teoreticky podobný tomu, jaký má třeba Apple, je aktualizace nyní k dispozici pro evropské majitele pouze pár měsíců starého sub-vlajkového telefonu.

Řeč je o Xiaomi 13T Pro, které se svého oficiálního globálního debutu dočkalo koncem měsíce září. Aktualizace umožňující přechod na Android 14 a HyperOS má podle serveru GSMArena, který na ni upozornil, nemalou velikost 5,8 GB. Součástí updatu je také prosincová bezpečnostní záplata.

HyperOS se bude postupně dostávat na více telefonů Xiaomi, Redmi i POCO. V prvním kvartálu tohohle roku mají kromě Xiaomi 13T Pro aktualizaci obdržet také telefony Xiaomi 13 Ultra, Xiaomi 13 Pro, Xiaomi 13, Xiaomi 13T, Redmi Note 12 a Redmi Note 12S. Dočká se také tablet Xiaomi Pad 6.

Xiaomi 13T Pro je vybaveno procesorem MediaTek Dimensity 9200+, který pracuje až na 3,35GHz taktu. Dále mu nechybí 6,67palcová obrazovka se 144Hz obnovovací frekvencí, rozlišením 1,5K a 1 200nitovou svítivostí nebo 5 000mAh baterie s podporou 120W dobíjení. Chloubou je také stupeň krytí IP68 či čtyřletá podpora pro softwarové aktualizace. Telefon také disponuje třemi fotoaparáty, na jejichž kalibraci se podílela německá firma Leica.