Včera bylo ohlášeno, že populární telefon Xiaomi 13 Pro, který je zatím dostupný jen v Číně, brzy dorazí i k nám. Tato prosincová vlajková řada smartphonů je v současné době složena ze dvou modelů, nicméně v dohledné době by měla být rozšířena o variantu pro náročné uživatele a naopak jeden levnější kousek, jenž ponese název Xiaomi 13 Lite.

Jeho snímky a cenovku nyní odhalil známý leaker billbil-kun. Ve svém příspěvku na Twitteru zmiňuje, že tento smartphone, který se bude prodávat v modré a černé barvě, vyjde francouzské zájemce na 549 eur, což je v přepočtu asi 13 000 korun.

Xiaomi 13 Lite se od dalších modelů z této série liší na první pohled hned v několika různých aspektech. Design přední strany s displejem zaujme ostrůvkem s předními fotoaparáty, který až moc připomíná Dynamic Island od Applu, jímž se chlubí dva dražší iPhony 14. Naprosto rozdílný je i kamerový modul na zádech – jedinou společnou vlastností Xiaomi 13 a Xiaomi 13 Lite v tomto ohledu snad je, že vzadu najdeme snímače tři. Podívejte se níže sami.

Od Xiaomi 13 Lite máme pochopitelně očekávat o něco horší výbavu než od dvou již vydaných modelů. Počítat prý máme s čipsetem Snapdragon 7 Gen 1, operační pamětí typu LPDDR4X a interním úložištěm UFS 2.2. Žádných špičkových výsledků v benchmarcích se tedy rozhodně nedočkáme. Výrobce telefon údajně vybaví 120Hz displejem o rozlišení FullHD+, 4 500mAh baterií a 50Mpx hlavním snímačem.

Leaker je přesvědčen, že výrobce uvede tento model na trh v den globálního debutu modelů Xiaomi 13 a Xiaomi 13 Pro, jenž má nastat 26. února v rámci konference MWC 2023. Více o tom píšeme v samostatném článku.