Čínský gigant Xiaomi by se měl letos vrátit ke své vlajkové řadě Xiaomi 13, jež byla představena v prosinci loňského roku. Obohatit by ji měl ještě o model Ultra, který ponese špičkovou výbavu, ale pochopitelně i vyšší cenovku. Známý leaker nyní přináší detaily o fotoaparátech.

Digital Chat Station ve svém příspěvku na čínské sociální síti Weibo tvrdí, že Xiaomi 13 Ultra dorazí na trh se zadním fotoaparátem, který nabídne jednu specialitku. Měla by jí být variabilní clona. Fotosenzor jako takový ale s nejvyšší pravděpodobností zůstane stejný jako v modelech Xiaomi 13 a 13 Pro – výrobce by měl znovu oprášit 1palcový Sony IMX989 s 50Mpx rozlišením.

Variabilní clonou disponuje například i vlajková loď od konkurenční firmy Huawei, která nese označení Mate 50 Pro a je dostupná i na evropském trhu. Ve videu níže je předvedeno, jak tato vychytávka vlastně funguje.

Xiaomi 13 Ultra, na rozdíl od diskutovaného Xiaomi 12S Ultra, nejspíš půjde pořídit i mimo domovskou Čínu. Naznačil to sám generální ředitel Xiaomi Lei Jun. Počítat nejspíš opět můžeme s čipsetem Snapdragon 8 Gen 2.