Komunikační platforma WhatsApp neustále přidává nové funkce pro zpestření uživatelského zážitku. Přiznejme, že pouhé chatování bez samolepek a dalších možností by občas prostě byla nuda. Aktuálně má vývojářský tým na stole nové možnosti formátování textu, které přichází dlouho poté, co byly do služby přidány klasické funkce pro ztučnění, kurzívu, přeškrtnutí anebo změnu fontu textu na Monospace.

Portál WABetaInfo, který pravidelně přináší podrobnosti o chystaných vychytávkách pro WhatsApp, upozornil na možnost vytvoření bloků pro kód nebo citaci, jak je známe například z Discordu. Stejně tak už nebude nutné používat pomlčky/spojovníky při výpisu jednotlivých bodů seznamu, neboť nabídku možností pro formátování textu rozšíří odrážky. Podívejte se na připravované novinky níže. WABetaInfo poznamenává, že se mezi uživatele dostanou už brzy v rámci beta verze WhatsApp Desktop.

V dalším nedávném článku upozornil server WABetaInfo na možnost úpravy popisků odeslaných multimédií. Když jste dříve do chatu vložili fotografii, video či GIF a udělali jste v přiložené zprávě chybu, neexistovala možnost ji opravit. Novinka se mezi uživatele údajně začala rozšiřovat už v sobotu.

Co se týče dalších užitečných funkcí ve WhatsAppu, Meta připravuje samolepky generované umělou inteligencí. Nedávno také vydala tlačítko pro zachování kvality fotografií.