WhatsApp kromě designových změn čeká i pár nových funkcí. Nově díky neuronovým sítím společnosti Meta nabídne uživatelům možnost nechat generativní umělou inteligenci vytvořit samolepku podle jejich textového vstupu. Novinka je součástí verze 2.23.17.14 dostupné některým beta testerům komunikační platformy.

Použití je snadné. Otevřete nabídku pro zasílání samolepek a kliknete na nové tlačítko „Vytvořit“. Po kliknutí se otevře nové okno, kde můžete vyplnit své zadání pro samolepku, a můžete vybírat z nabízených výstupů. Funkce je postavená na technologiích společnosti Meta a generovaný obsah by tak neměl být škodlivý. Samolepky generované umělou inteligencí půjde navíc jednoduše rozeznat.

Zatím si funkci mohou vyzkoušet jen někteří beta testeři a je nejasné, kdy bychom se jí mohli dočkat i u nás v Česku. Kromě generovaných samolepek do WhatsAppu zamíří i plánované skupinové hovory, přístup z vícero účtů a nová funkce volání do skupin. Stejně jako u nových samolepek ale není čas příchodu do Česka jasný.