WhatsApp už nebude (natolik) zhoršovat kvalitu zaslaných fotek. Doposud platforma všechny snímky výrazně komprimovala, aby snížila jejich velikost. To ale znamenalo znatelný pokles jejich kvality. Teď konečně přichází funkce HD obrázků, která vám umožní sdílet je s mnohem menší mírou komprese a s tím pochopitelně také ve výrazně vyšší kvalitě.

Pro využití novinky stačí vyfotit fotku či vybrat obrázek z galerie a v horní části obrazovky kliknout na ikonu HD. Aplikace vám pak umožní poslat snímek ve vyšší kvalitě. Že jde právě o HD snímek poznáte podle piktogramu „HD“ v levém dolní části obrázku. U těch zaslaných ve standardní kvalitě bude zmíněný piktogram přeškrtnutý.

WhatsApp fotky ve vyšší kvalitě nebude zasílat automaticky a ani to neplánuje. Pokud se kvalita komprimovaného snímku výrazně neliší od kvality vysoce kvalitního snímku nebo pokud fotografie není příliš velká, možnost HD se nezobrazí,“ napsalo na X WABetainfo. Podle oficiálních zpráv aplikace také připravuje podobnou funkci nabídnout i u videí.