WhatsApp, oblíbená platforma pro komunikaci a sdílení multimédií, představil v nové beta verzi 2.2322.1.0 své aplikace pro operační systém Windows funkci sdílení obrazovky během videohovorů. Tato funkce, významně rozšiřující spektrum možností této široce užívané komunikační aplikace, přináší uživatelům další flexibilitu a efektivitu v online komunikaci a spolupráci.

Podle oficiálního prohlášení ze strany WhatsApp je však tato nová funkce zatím přístupná jen malému okruhu beta testerů. Zájemci mohou novou verzi stáhnout přímo z Microsoft Store. WhatsApp však nezavádí do své beta verze pro operační systém Windows pouze možnost sdílení obrazovky. Aplikace pro počítače přichází také s dalšími aktualizacemi, které například zahrnují integraci nového nástroje pro ořezávání obrázků přímo v jejím vlastním editoru kreslení.

Pro beta testery na operačním systému Android má zas WhatsApp připravenou jinou novinku. Jde o zcela nově přepracovanou emoji klávesnici.

Nedávno jsme vás také upozornili na rozšiřování funkce Kanály, která slouží pro jednostrannou komunikaci. Hodit se mohou například celebritám nebo organizacím.