Jihokorejský technologický gigant Samsung se připravuje na debut svého nejnovějšího přírůstku, Galaxy S24, s příslibem integrace umělé inteligence. Společnost před nedávnem oznámila datum Galaxy Unpacked – konference je podle oficiálních informací plánovaná na středu 17. ledna 2024.

V nadcházející řadě chytrých telefonů Galaxy S24 od Samsungu, včetně modelů S24+ a S24 Ultra, se očekávají pokročilé AI funkce, které mají potenciál výrazně vylepšit uživatelský zážitek. Jednou z klíčových funkcí je Generative Edit, umožňující uživatelům efektivně upravovat fotografie tím, že z nich odstraňují nebo přesouvají objekty. Funkce je srovnatelná s Magic Eraserem od Googlu, který je součástí řady Pixel 8. Jednotlivé detaily byly prozrazeny v rámci nedávného úniku v internetovém obchodě Walmart.

Další významnou funkcí je Live Translate, která poskytuje možnost překladu hovorů v reálném čase, což značně rozšiřuje komunikační schopnosti zařízení napříč různými jazyky.

Samsung dříve představil vlastní sadu modelů umělé inteligence, pojmenovanou Gauss. Očekává se, že Gauss bude nedílnou součástí celé řady Galaxy S24, což naznačuje záměr Samsungu stát se významným hráčem v oblasti integrace umělé inteligence do svých produktů.

Krok k označení AI Smartphone je signálem, že Samsung nechá AI technologie stát se základním kamenem své budoucí strategie. I přes potenciální zpoplatnění některých AI funkcí, s ohledem na obvyklé cenové rozpětí produktů Samsung, série Galaxy S24 má potenciál přinést zajímavé změny.