Již toto léto vydá britská společnost Nothing svůj druhý smartphone, který bude s nejvyšší pravděpodobností opět zájemce lákat na výstřední designové provedení, ale tentokrát přinese i vyšší výkon, čímž bude moct alespoň částečně konkurovat dnešním vlajkovým lodím. O jeho bezproblémové vydání se přitom postará muž s bohatými zkušenostmi.

Šéf a zakladatel Nothingu, Carl Pei, byl jedním ze spoluzakladatelů firmy OnePlus, která spadá pod čínský koncern BBK Electronics a patří mezi přední výrobce smartphonů a jejich příslušenství. Tým Nothingu nyní rozšířil Kyle Kiang, ex-ředitel marketingu v OnePlus, jenž bude v britské firmě zastávat pozici viceprezidenta pro region Severní Ameriky a současně bude šéfovat globálnímu uvedení Nothing Phone (2).

Server GSM Arena upozorňuje na nedávnou zprávu přicházející z portálu Inverse, který od svého zdroje dostal informaci, že 70 % pracovníků Nothingu zabývajících se softwarem tvoří bývalí zaměstnanci OnePlus, v hardwarovém segmentu je to pak 30 %. Je tedy patrné, že se Carl Pei intenzivně snaží přetáhnout talentované pracovníky. OnePlus přece jen také začínal jako společnost zaměřující se převážně na technologické nadšence nežli běžné zákazníky.

Nothing Phone (2) obdrží výkonný čipset Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 a údajně také baterii o kapacitě 5 000mAh s dosud neznámým podporovaným výkonem nabíjení. Přední strana telefonu bude osazená 6,55palcovým AMOLED displejem s rozlišením FullHD+ a 120Hz obnovovací frekvencí, zatímco na zádech se pak setkáme s 50Mpx fotoaparátem. Větším množstvím detailů jsme se samostatně zabývali zde.