Zdá se, že Dynamic Island od Applu vyvolal mezi konkurenčními výrobci pocit nadšení. Stejný, nebo jen lehce odlišný design modulu s předními kamerami by chtěla řada z nich využít i pro svá zařízení. Nyní se objevují informace o tom, že podobnou funkci využije další známá společnost – Realme.

Na rozdíl od spekulací kolem Dynamic Islandu od Huaweie, o němž jsme více psali zde, máme tentokrát k dispozici daleko lepší ukázku toho, co vlastně můžeme očekávat. Za uniklými záběry stojí známý leaker Steve Hemmerstoffer ve spolupráci s portálem Smartprix.

Funkci, která se bude podle všeho nazývat Mini Capsule, odhalil ve stejný den i sám viceprezident společnosti Realme Madhav Sheth. Příspěvek ale krátce nato ze sociální sítě Twitter odstranil.

Ukázka ve mně vyvolala myšlenku, že pokud by nebylo na první pohled vidět uživatelské rozhraní typické pro Android a přední kamera, která nebude mít tvar pilulky, nýbrž se bude nacházet nacházet v průstřelu, hrozilo by, že si „Dynamic Island“ od Realme spletu s výtvorem cupertinského giganta Apple. Designově se od sebe totiž moc neliší.

Momentálně zůstává otázkou, jak na tom vlastně bude funkční stránka Mini Capsule. Na všech odhalených snímcích/záběrech totiž vychytávka vystupuje pouze jako indikátor nabíjení a ukazatel stavu baterie. Nyní nezbývá než doufat, že si Realme nachystá vícero možností využití, protože jinak by to byla oproti iPhonům 14 Pro a Pro Max opravdu nuda.

Mini Capsule bude představena u řady telefonů označené písmenem C, o které by mohl dát výrobce vědět klidně už během konference MWC 2023.