V pondělí 13. listopadu pořádá čínská společnost Vivo konferenci, během níž odhalí novou vlajkovou řadu X100, o které jsme vás informovali nedávno. Dle někdejších spekulací se má skládat ze tří modelů, z nichž dva dostanou procesor MediaTek Dimensity 9300, zatímco ten nejdražší vsadí na Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Nové smartphony však nejsou jedinými produkty, které Vivo za osm dní představí.

Firma, která se stává čím dál aktivnější také na zdejším trhu, má rovněž v plánu uvést chytré hodinky Vivo Watch 3, jejichž designem se pochlubila na nedávno vydaném plakátu. Hodinky nabídnou kruhový displej se zdánlivě silným rámečkem a vybaveny budou fyzickou korunkou a tlačítkem. Na rozdíl od zařízení typu Samsung Galaxy Watch nebo Xiaomi Watch S3 nedostanou lunetu. Nadcházející Watch 3 budou k dispozici v bílé a černé verzi (další konfigurace nevylučujeme).

Co se týče specifikací, čínský zpravodajský server ITHome odkazuje na příspěvek známého insidera Digital Chat Station. Ten nedávno uvedl, že obrazovka hodinek bude staví na technologii OLED, ale konkrétnější parametry neprozradil. Watch 3 mají nicméně nabídnout připojení k mobilní síti.

Hodinky se mají spoléhat na operační systém BlueOS, který Vivo představilo v rámci nedávné tiskové prezentace. Zatím ale není v plánu jej rozšířit na chytré telefony, a tak se bude zpočátku týkat právě jenom hodinek Watch 3.