Už několik měsíců se spekuluje o tom, co nabídne nová vlajková řada Vivo X100. Zatímco máme jasně potvrzené, že levnější dva modely dostanou nový výkonný procesor MediaTek Dimensity 9300 a nejdražší kousek přijde s konkurenčním Snapdragonem 8 Gen 3 od Qualcommu, řada dalších důležitých detailů zůstává neprozrazena. Naštěstí už nebudeme muset čekat dlouho – vše důležité se dozvíme do dvou týdnů.

Vivo na čínské sociální platformě Weibo ohlásilo, že nová řada X100 debutuje už 13. listopadu v 19:00 tamního času (u nás by tedy měla prezentace proběhnout kolem poledne). Spolu s trojicí telefonů – Vivo X100, Vivo X100 Pro a Vivo X100 Pro+ – se dočkáme také uvedení chytrých hodinek Vivo Watch 3.

Co se dále týče řady Vivo X100, výrobce už se stihnul pochlubit designem. Na první pohled lze říct, že se vizuální stránka nese v duchu předešlé řady, ale s pár změnami. Kamerový modul je sice znovu kruhový, ale tentokrát je vycentrován, čili nenachází se u levého boku jako v případě modelů X90.

Zdá se také, že byl ostrůvek podstatně zvětšen, což by mohlo umožnit využití kvalitnějších obrazových snímačů. A to by nepochybně ocenil asi každý. Stejně jako vloni bude k dispozici modrá varianta, ale ze zveřejněného renderu se zdá, že tentokrát nebude zbarvená do fialova. Naopak, půjde o čistý světle modrý odstín.

Vivo X100 vyjde s Androidem 14 a pravděpodobně ponese cenu podobnou řadě Xiaomi 14. Spekuluje se o částce začínající na 3 999 jüanech, tedy v přepočtu asi 15 500 Kč včetně DPH.