Ke konci ledna bylo oznámeno, že k nám do České republiky zamíří pětice levnějších smartphonů od Motoroly. Jeden z nich, který se nazývá Moto G13 a nese opravdu nízkou cenovku, byl vydán již nyní. Má přitom rozhodně co nabídnout.

Hned při prvním pohledu na smartphone si lze všimnout kamerového modulu na jeho zadní straně, kde se nachází trojice snímačů. Ten hlavní má 50Mpx rozlišení a využívá technologii Quad Pixel, díky níž lze získat živé fotografie i za zhoršených světelných podmínek. Kromě toho disponuje Moto G13 i 2Mpx makro fotoaparátem a 2Mpx hloubkovou kamerou.

Na přední straně je umístěn 6,5palcový LCD displej s rozlišením HD+ a 90Hz obnovovací frekvencí, která zajišťuje plynulost prohlíženého obsahu. Audiovizuální zážitky pak ještě obohacuje dvojice reproduktorů s podporou technologie prostorového zvuku Dolby Atmos.

Pod kapotou smartphonu najdeme baterii s kapacitou 5 000 mAh, což je na smartphone nízké cenové kategorie rozhodně slušné. Uvnitř také najdeme čipset MediaTek Helio G85, který ale nepodporuje připojení k 5G síti.

Smartphone využívá čistou verzi systému Android 13. Výrobce také zvýrazňuje některé designové prvky, jako například tenké rámečky anebo úzké tělo.

Motorola Moto G13 je už nyní dostupná s cenovkou 4 399 korun (4GB RAM a 128GB úložiště) v barvách Blue Levander a Matte Charcoal.