Společnost Motorola právě představila pětici poměrně levných telefonů, které v dohledné době zamíří na český trh. Konkrétně se jedná o čtyři zástupce nižší až střední řady G a jeden opravdu nízko naceněný kousek z řady E. Všechny z nich přitom disponují systémem Android 13.

Moto G73 5G

Nejlepším modelem z těch, které se u nás v Česku již brzy ukážou, bude Moto G73 5G. Výrobce láká na jeho 50Mpx kamerou s technologií Ultra Pixel, která spojí čtyři pixely do jednoho o velikosti dvou mikrometrů. Součástí výbavy určené k fotografování je také 8Mpx snímač, jenž slouží hned k vícero věcem současně. Jednak může fungovat jako ultra širokoúhlý objektiv, díky němuž se do záběru vejde až čtyřikrát více věcí než normální objektiv, ale také se bude hodit k zachycení detailů.

Za zmínku bezesporu stojí i slušný displej, který úhlopříčně měří 6,5 palce a chlubí se rozlišením FullHD+. Pěkných hodnot dosahuje i obnovovací frekvence – je až 120Hz a počítat tak lze s plynulými animacemi. Třešničkou na dortu jsou pak docela tenké rámečky.

Pod kapotou najdeme čipset MediaTek Dimensity 930, jenž podporuje technologii 5G (jak už ostatně vyplývá z názvu telefonu samotného). Multitasking bude navíc hračka díky 8GB operační paměti. Uvnitř se dále bude nacházet baterie o kapacitě 5 000 mAh, kterou bude možné nabíjet 30W výkonem.

Motorola G73 5G k dám dorazí v březnu a dostupná bude v barvě Midnight Blue s počáteční doporučenou cenou 7 299 Kč.

Moto G53 5G

Přestože Moto G53 5G přijde s nižší cenovkou nej předchozí popsaný model, má s ním spoustu společných lákadel. Zůstává 50Mpx hlavní snímač i stejně vysoká obnovovací frekvence displeje, bohužel ale musíte počítat s nižším rozlišením a horším čipsetem. Snapdragon 480+ totiž nedosahuje tak vysokých frekvencí na méně výkonných jádrech a navíc pracuje se starší paměťovou technologií LPDDR4X. Kapacita baterie naštěstí zůstala na 5 000 mAh a podpora 5G rovněž neschází.

Motorola Moto G53 5G bude v České republice dostupná v únoru v barvě Ink Blue a přichází s počáteční doporučenou cenou 5 999 Kč

MOTO G23

Displejům se 120Hz frekvencemi je už konec. Motorola Moto G23 je telefon s 90Hz obrazovkou o rozlišení HD+. Počet megapixelů v hlavním fotoaparátu se však stále drží na padesátce. Navíc oproti předchozím modelům skýtá zadní strana jeden snímač navíc – Moto G23 disponuje také dedikovaným fotoaparátem Macro Vision a 125° ultra širokoúhlou kamerou. Nemění se ani kapacita baterie, jež zůstává na 5 000mAh a lze ji dobíjet 30W výkonem. Kvalita čipsetu se ale bohužel zase posunula o úroveň níže.

Motorola Moto G23 bude v České republice dostupná v březnu ve třech barvách – Pearl White, Steel Blue a Matte Charcoal a přichází s počáteční doporučenou cenou 5 599 Kč (verze 8GB/128GB).

MOTO G13

Moto G13 je posledním nově představeným kouskem z řady G. Zákazníkům opět přinese trojici fotoaparátů v čele s 50Mpx hlavním snímačem a 90Hz displej o rozlišení FullHD+. Baterie o kapacitě 5 000 mAh se ale tentokrát nebude nabíjet 30W výkonem, nýbrž pouze 20W.

Pro spoustu zákazníků zde ale může být příjemná cenovka, jež u nás bude začínat na 4 339 korunách. Moto G13 bude dostupná v barvách Blue Levander a Matte Charcoal.

MOTO E13

Moto E13 vypadá jako zajímavý kousek pro ty nejméně náročné. Jeho cena bude totiž začínat na 2 899 korunách a za tuto cenovku uživatelům dodá 5000mAh baterii. Rozlišení displeje stále zůstává na HD+ a výrobce navíc láká na prostorové audio podporované technologií Dolby Atmos. Moto E13 využívá 13Mpx hlavní fotoaparát a 5Mpx selfie kameru. Dočkáme se jí v březnu a pořídit ji bude možné v barvách Cosmic Black a Aurora Green.