Spolu s řadou Redmi Note 13 se v září na čínském trhu představila také levná bezdrátová sluchátka Redmi Buds 5, jejichž hlavní předností bylo pokročilé aktivní potlačení hluku (ANC). Xiaomi se chystá tento produkt už brzy uvést také na český trh a s nejvyšší pravděpodobností o nás vyjdou právě po boku nových telefonů.

Redmi Buds 5 bude Xiaomi rozdávat k dražším modelům řady Redmi Note 13 dávat jako dárek, o čemž jsme vás samostatně informovali zde. Pochopitelně se ale budou prodávat už samostatně, a to pravděpodobně za 1 099 Kč. Tuto částku potvrzují dva zdroje, nicméně některé e-shopy uvádí i trochu odlišné ceny. Pod 1 200 Kč se ale sluchátka vejdou téměř určitě.

Za svou cenu nabídnou Redmi Buds 5 spoustu muziky, a to doslova. Kromě potlačení hluku až o 46 dB nabízí 12,4mm dynamické měniče, 10hodinovou výdrž na jedno nabití (s krabičkou se pak bavíme o celkových 40 hodinách) a mikrofony s AI algoritmy pro eliminaci okolního ruchu. Chybět nemá ani režim propustnosti pro snazší komunikaci s okolím.

Podporována je bezdrátová technologie Bluetooth 5.3. a pro rychlé párování s Android telefony přijde vhod funkce Google Fast Pair. Redmi Buds 5 se navíc dokáží připojit až k dvěma zařízením současně.

Redmi Buds 5 u nás vyjdou v modré, černé a bílé barvě.