Když se řekne zařízení pro ovládání streamu nebo rovnou Stream Deck, vybaví se většině lidí společnost Elgato, která se výrobou příslušenství pro náročnější tvůrce obsahu zabývá již delší dobu. Programovatelný panel nebo speciální pedály si oblíbila spousta uživatelů.

Konkurovat se chystá i Razer, proslulý výrobce herních periferií. Ten představil nové zařízení s názvem Stream Controller, které už na první pohled působí profesionálně. Kromě dotykové obrazovky totiž disponuje i osmi programovatelnými tlačítky a šesti regulátory. Díky nim můžete snadno ovládat hlasitost různých médií, což diváci na Twitchi nebo jiné platformě určitě ocení.

Programovatelná tlačítka můžete využít kupříkladu k přepínání rozvržení Stream Controlleru. Lze si vytvořit více kolekcí zkratek, jež použijete při různých příležitostech. Oddělit se tak od sebe dají nástroje pro přepínání scén, otevírání aplikací nebo práci s programem na střih videa.

Razer zaručuje kompatibilitu s těmi nejpopulárnějšími programy, jako je Twitch, OBS Studio, Spotify, Voicemod a další. Stáhnout si můžete až 80 balíčků ikonek pro vaše zkratky, i vzhled je tedy přizpůsobitelný potřebám jednotlivých uživatelů. Na platformě Loupedeck si pak navíc můžete stáhnout i pluginy a přednastavené profily.

Stream Controller bude za 269,99 dolarů, což je v přepočtu 6 500 Kč.