Už za čtyři dny proběhne přenos z akce Galaxy Unpacked, během níž jihokorejský technologický gigant Samsung představí nové generace svých vlajkových produktů. Jak postupně dokazuje upoutávkami na sociálních sítích, zcela klíčové bude oznámení skládacího telefonu Samsung Galaxy Z Flip 5, který oproti předchůdci přijde s řadou důležitých vylepšení. Jedno takové bylo nyní demonstrováno v novém teaseru (přehrát lze výše).

Samsung už upoutávek publikoval více, o dvojici z nich jsme vás dokonce informovali. V té, o které je řeč nyní, jsou zachyceny tři modely Galaxy Z Flip 5, které spolu zformují trojúhelník a následně i tvar podobný zaměřovači z FPS stříleček. Daleko důležitější nicméně je, že v určitých momentech vidíme telefon kompletně zavřený a lze si všimnout chybějící mezery mezi jeho polovinami.

Konstrukce kloubu zpracovaná tak, aby eliminovala mezeru, je zásadní pro dlouhodobou udržitelnost dobrého stavu telefonu. Pokud se véčko správně nedovře, vyskytne se větší šance na vytvoření viditelného přehybu na displeji, který kazí vizuální stránku a potenciálně i samotný uživatelský zážitek. Je proto dobrou zprávou, že Galaxy Z Flip 5 konečně bude možné dovřít na 100 %.

Samsung Galaxy Z Flip 5 bude primárně lákat na svou rozměrnou zadní obrazovku, která bude podporovat řadu zajímavých funkcí. Z dřívějších úniků vyplynulo, že na ní bude možné používat klávesnici, widgety a služby od Googlu. Nicméně, předpokládá se, že funkcí nabídne dohromady mnohem více.

Během Galaxy Unpacked se dočkáme také uvedení smartphonu Galaxy Z Fold 5, chytrých hodinek Galaxy Watch 6 a Galaxy Watch 6 Classic nebo nové generace tabletů Galaxy Tab S9. Akci bude možné sledovat 26. července ve 13:00 našeho času.

Krátce po zveřejnění této upoutávky byl publikován ještě další teaser. Podívejte se: