Jak je již dobře známo, během letošního Galaxy Unpacked můžeme očekávat dvojici nových skládacích telefonů od Samsungu. Zatímco o jejich hardwarové výbavě už víme prakticky vše, co potřebujeme, stále jsme rádi, když někdo přijde s novými detaily o softwaru nebo doplňcích. Přesně s tímto typem informací nyní přichází leaker Ishan Agarwal, jehož příspěvek potvrzuje, že se opravdu máme na co těšit.

Agarwal se odvolává na to, že zhlédl velké množství propagačních materiálů smartphonů Galaxy Z Flip 5 a Galaxy Z Fold 5. V případě prvního zmíněného můžeme na jeho velké zadní obrazovce, která bude letošní klíčovou novinkou, očekávat „plnou podporu klávesnice pro psaní zpráv, aplikaci peněženky, velice přizpůsobitelné uživatelské rozhraní a widgety“. Opět se tak potvrzuje již dlouho omílané tvrzení různých zdrojů, že externí displej Galaxy Z Flip 5 nabídne luxusní softwarovou podporu plnou funkcí.

Leaker pochopitelně zmiňuje i model Galaxy Z Fold 5. Ten se sice rozhodně nezdá jako zajímavější kousek z dvojice, nicméně i tak přinese určitá vylepšení. Dle Agarwala má disponovat tenčím pouzdrem na S Pen, které má menší slot pro snadné vyjmutí a vložení pera. A když už je řeč o S Pen pouzdře, leaker zmiňuje nové barevné kombinace – světle modré pouzdro s neonově zeleným stylusem a béžové se stylusem v měděné barvě. Klíčovým poznatkem o Galaxy Z Foldu 5 ale je, že mezi oběma jeho polovinami nenajdeme ve složeném stavu mezeru. Makety na uniklých fotografiích tak byly pravděpodobně falešné, neboť ukazovaly přesný opak.

Je jasné, že Agarwal neprozradil zdaleka vše, co se na marketingových materiálech Samsungu nachází. To je další důvod, proč sledovat Galaxy Unpacked.

Jak se těšíte na příchod nové generace skládacích telefonů od Samsungu vy? Dostávají podle vás zařízení tohoto typu větší a větší smysl, anebo v nich budoucnost nevidíte? Dejte nám vědět do komentářů!