V databázi benchmarku Geekbench se objevil první test čipu Apple M2 Max. Jedná se o komponent vyšší třídy, který později najdeme ve dražších zařízeních. Co o něm nyní víme a o kolik je rychlejší než předchůdce?

Analytik a známý insider Mark Gurman dříve tvrdil, že by se M2 Max měl objevit v lepších variantách 14palcového a 16palcového MacBooku Pro. O čipu rovněž tvrdil, že bude vybaven dvanácti procesorovými jádry, což se nyní potvrzuje. Únik nám také odhaluje, že základní frekvence CPU bude 3,5GHz.

Nyní se můžeme zaměřit na to, jak si M2 Max vedl v porovnání s M1 Max, který byl vydán v říjnu loňského roku. V single-core testu získal nový čip 1 889 bodů, zatímco jeho předchůdce 1 755 bodů. Posun v oblasti multi-core výkonu je ještě o něco výraznější, M2 Max v něm získal skóre 14 586, zatímco M1 Max jenom 12 333. V některých úlohách tedy bude novinka až o 18 % rychlejší.

Výkonnostní skok samozřejmě není tak výrazný jako v době, kdy Apple skoncoval s procesory od Intelu a začal do svých zařízení dávat své první čipy M1, ale stejnak se jedná o poměrně pěkná čísla.

O jednotlivých čipech řady M2 si můžete více přečíst zde.