V souvislosti s chystanou vlajkovou lodí Samsung Galaxy S24 Ultra se již diskutovalo o řadě vylepšení. Těšit se prý můžeme na titanovou konstrukci, rychlejší nabíjení a pochopitelně také výkonnější čipset. V oblasti fotoaparátů sice tentokrát jihokorejský výrobce díru do světa neudělá, ale jedno pěkné vylepšení přesto přinese. Navíc bychom se mohli dočkat zbrusu nového displeje.

Alespoň je o tom tedy přesvědčen slavný leaker Ice universe, který pravidelně přináší důvěryhodné informace ze světa mobilních telefonů. Ve svém příspěvku na Twitteru/X sice potvrdil, že se Galaxy S24 Ultra dočká vylepšeného displeje, avšak konkrétní změny neprozradil.

O tom, v čem bude obrazovka Galaxy S24 Ultra lepší, se ale dá spekulovat. Posouvat nahoru obnovovací frekvenci nejspíš není nutné a rozlišení 1440x3088 je rovněž velmi slušné, tudíž ani v jeho případě zřejmě neuvidíme bůhvíjak velké inovace. Nicméně, Samsung by se mohl zaměřit na zvýšení hodnoty maximálního jasu (pravděpodobně nad 2 000 nitů) a zlepšení energetické efektivity.

Kromě přechodu z displeje M11 na M13 má Galaxy S24 Ultra obdržet 50Mpx teleobjektiv, který podle Ice universe poskytne kvalitní pětinásobné přiblížení. Dle jeho informací snímač nabídne pixely o velikosti 0.7μm a sám bude měřit 1/2.52".

Galaxy S24 Ultra má přijít někdy začátkem příštího roku, a to buď s čipsetem Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, anebo Exynos 2400. Nám Čechům ale reálně hrozí, že k nám dorazí ona druhá varianta.