Na pondělí jsme si pro vás připravili technologické Stručně. Může být děrovaná herní myš voděodolná? Jak budou vypadat Pixel Watch? To i mnohem více se dozvíte v dnešním Stručně!

SAMSUNG PRÝ NAKOUPÍ OLED PANELY OD KONKURENČNÍ LG

Podle některých zpráv se Samsung chystá tento rok nakoupit OLED panely od konkurenční firmy LG Display. Jejími panely bývají každoročně osazeny nejlepší televize, prodává je SONY, Vizio nebo nepřekvapivě LG Electronics. Pro Samsung by se ale jednalo o premiéru.

Podle zmíněných zdrojů se Samsung chystá tento rok nakoupit jeden milion OLED panelů. V příštím roce by to pak mohl být čtyřnásobek.

Technologický velikán Samsung si doposud vyrábí panely sám, ty ale nejsou postaveny na OLED technologii. Místo ní firma používá technologii QLED, která za vrstvou kvantových bodů schovává běžný LCD panel.

GOOGLE PIXEL WATCH PŘIJDOU, UNIKL JEJICH VZHLED

O tom, že Google připravuje vlastní chytré hodinky se spekuluje už delší dobu, teď poprvé ale přicházejí zprávy o jejich vzhledu. Podle relativně důvěryhodného leakera Jona Prossera budou mít kulatý design. Rendery hodinek podle uniklých fotografií zveřejnil na svém YouTube.

Představení hodinek se odhaduje na říjen a spekuluje se také, že by mohly být osazeny vlastním čipsetem Googlu.

FACEBOOK PROPAGOVAL FALEŠNOU APLIKACI CLUBHOUSE PRO PC

Na Facebooku v posledních dnech běžela reklama na falešnou desktopovou verzi aplikace Clubhouse, která v současnosti podporuje jen iOS. Po rozkliknutí dovedl odkaz uživatele na falešnou webovou stránku, která ukazovala i screenshoty neexistující desktopové aplikace. Tlačítko „stáhnout“ vám pak místo Clubhouse na počítač přinese ransomware.

Od úterý do čtvrtka na Facebook prošlo minimálně devět takových reklam, každá vedoucí na jinou falešnou stránku. Facebook reklamy stáhl, otázkou ale je, jak se na platformu vůbec dostaly.

GOOGLE PHONE UMÍ AUTOMATICKY NAHRÁVAT HOVORY OD NEZNÁMÝCH ČÍSEL

Aplikace Google Phone dostává novou funkci; umí automaticky nahrávat hovory neznámých čísel. Funkce je hodně omezena lokálními zákony a pravidly výrobců telefonů.

MŮŽE BÝT DĚROVANÁ MYŠ OPRAVDU VODĚODOLNÁ?

SteelSeries Aerox 3 Wireless sama sebe označuje za první herní myš s certifikací IP54. Ta jí zaručuje odolnost proti prachu a „cákancům“. Zaplavat si s ní tak sice nemůžete, ale kvůli pár kapkám se o ní určitě nemusíte bát.

Myš mimo to nabízí nabíjení přes USB-C a váhu jen neznatelně těžší od svých nevoděodolných konkurentů. Pokud vám tak na pracovní plochu něco ukápne relativně často, SteelSeries by vás mohlo podržet.

Přečtěte si také: Na internetu kolují zvěsti o Google Pixel 9: Co očekávat?

ONEDRIVE MÁ 64BITOVOU VERZI

Microsoft konečně uživatelům nabízí předběžný přístup k 64bitové verzi OneDrive. Ta by měla pomoct především těm, kteří pracují s velkými soubory; 64bitová verze totiž dokáže využít více schopností počítače.

„Víme, že se jedná o dlouho očekávanou a velmi žádanou funkci a jsme nadšení, že je můžeme zpřístupnit pro předběžný přístup,“ řekla mluvčí Microsoftu.