Zjevují se další podrobnosti o nadcházející vlajkové skládačce společnosti Motorola. Ta by měla letos vydat véčka hned dvě, avšak o tom levnějším zatím moc informací nemáme. O tom dražším však víme, že nabídne masivní externí displej, který si budeme moct přizpůsobit dle vlastních představ (více zde), a rychlý čipset. Byť stále ještě není potvrzeno, kdy dorazí na trh (spekuluje se však o 1. červnu), už teď máme k dispozici evropskou cenu.

Ještě dřív, než s je rozebereme, ale bude dobré ujasnit, jak to vlastně bude s označením. V prvním odstavci jsem telefon schválně ještě nejmenoval, abych teď vysvětlil, jak se všechny věci mají. Některé zdroje dříve hovořily o názvu Motorola Razr+ 2023, nicméně třeba známý leaker Evan Blass byl dlouho přesvědčen, že smartphone ponese označení Razr 40 Ultra, což nyní potvrzuje zmíněný únik ceny. Co se pak týče onoho levnějšího modelu, ten bude pravděpodobně pojmenován čistě jako Razr 40.

Motorola Razr 40 Ultra, tedy dražší véčko s rozměrnou zadní obrazovkou, bude podle zjištění serveru Saminsider dostupná za něco okolo 1 200 eur včetně daně, což v přepočtu činí asi 28 200 korun. Hovoříme přitom o konfiguraci 8/256GB. Bude tedy o něco dražší než Galaxy Z Flip 4 se stejnými kapacitami pamětí. Co se týče barevných variant, smartphone bude možné pořídit v černé, modré a magentě.

Motorola Raz 40 Ultra má pod kapotou skrývat čipset Snapdragon 8+ Gen 1 a baterii o kapacitě 3 640 mAh. Přední strana bude podle všeho osazená 144Hz AMOLED obrazovkou o neznámém rozlišení a délce úhlopříčky. Uvnitř externího displeje najdeme dvě kamery a baterku/blesk.