Zpravodajský portál Windows Latest před nedávnem zveřejnil nové informace, které ukazují, že technologický gigant Microsoft pracuje na rozšíření funkcí svého AI asistenta Windows Copilot. Podle zdroje byly objeveny nové .json soubory v náhledových verzích operačního systému Windows 11, které naznačují, že asistent bude mít nové pluginy pro integraci s různými nástroji a funkcemi.

Jedním z těchto odhalených pluginů je soubor s názvem ,,TaskManagerService-ai-plugin.json“. Tento plugin by měl uživatelům umožnit efektivní monitorování a ukončení běžících aplikací prostřednictvím Copilota. Tento krok by mohl výrazně zjednodušit správu systémových zdrojů a vylepšit uživatelský komfort.

Dalším pozoruhodným přírůstkem je plugin ,,AccessibilityTools-ai-plugin.json“, který by měl Copilotovi umožnit ovládat nástroje pro přístupnost. Tím by se mohla výrazně zjednodušit navigace pro osoby s postižením a celkově by se systém stal přístupnějším.

K tomu je třeba přidat i další objevené pluginy, jako jsou ,,ClockService-ai-plugin.json“ pro správu nastavení budíku a ,,SmartFileActions-ai-plugin.json“ a „LaunchApplication-ai-plugin.json“ pro otevírání aplikací na základě AI příkazů. Tyto inovace by mohly z Windows Copilot udělat univerzální nástroj pro ovládání širokého spektra funkcí operačního systému. „ai-plugin-WindowsSettings.json“ pak má umožnit manipulaci s nastavením Windows.