Společnost Apple se snaží udržet tempo s rychle se rozvíjejícími technologiemi umělé inteligence, ale zdá se, že je stále o krok pozadu. Zatímco OpenAI neustále zdokonaluje svůj jazykový model ChatGPT, Apple zůstává v závěsu bez konkrétních detailů o své vlastní generativní AI.

Na druhou stranu, Apple, jako světový technologický průkopník, již dříve skrz pracovní inzeráty naznačil, že se ponořil do světa generativních AI modelů. Nedávno jsme vás navíc informovali, že společnost pracuje na své vlastní platformě založené na umělé inteligenci, nazvané Apple GPT, kterou využívá k interním účelům.

Tento potenciální produkt měl být silným konkurentem pro ChatGPT, ale zdá se, že Apple potřebuje více času na jeho dokončení. Tato skutečnost naznačuje, že cesta k úspěchu v této oblasti je dlouhá a plná výzev.

Ming-Chi Kuo, renomovaný čínský analytik společnosti TF International Securities, ve svém příspěvku na platformě Medium uvedl, že Apple v současné době nemá nic konkrétního, co by mohl předvést. To naznačuje, že společnost v příštím roce neplánuje uvést na trh specializovaný produkt nebo službu založenou na generativním modelu umělé inteligence, ani integrovat tuto technologii do své stávající produktové řady.