Umělá inteligence postupně zlepšuje nespočet internetových nástrojů a služeb. To platí zejména pro produkty velkých technologických společností, jako je například Google, jenž na poli AI patří k nejvýznamnějším hráčům. Právě proto by byla škoda, kdyby další novinky založené na umělé inteligenci nedostal jeho prohlížeč Chrome.

Jak na platformě X upozornil známý insider Leopeva64, Google má v přípravě funkci pro snazší přizpůsobení designu Chromu. Používat přitom bude právě umělé inteligence. V příspěvku, který si můžete prohlédnout níže, tester demonstroval, jak se s funkcí pracuje.

Nejprve si musíte zvolit hlavní téma (jídlo, příroda, vesmír, dopravní prostředky, americká města atp.), kolem kterého se bude nový design točit, a následně si lze pohrát s barevnou paletou nebo uměleckým stylem.

Vychytávka je nyní údajně dostupná ve vývojářském Canary buildu prohlížeče, ale očekává se její brzké rozšíření do uživatelské Beta verze a následný port do stabilní verze. Novinka přichází několik měsíců poté, co Google změnil celkový vzhled prohlížeče v rámci rozsáhlejší aktualizace. Více detailů jste si mohli přečíst zde.