Velký rebrand sociální platformy Twitter před pár dny zasáhnul uživatele zařízení s operačním systémem Android. Kromě toho, že se změnilo logo z ikonického ptáčka na prachsprosté X, se změnil i název. Když jsme vás o této novince informovali, uváděli jsme, že na App Store se změna stále ještě neprojevila. Nicméně, tomu je dnes konec.

Sociální platforma, vlastněná kontroverzním multimiliardářem Elonem Muskem, už se loučí se svým původním jménem také na podporovaných zařízeních od Applu – na nich také nově přijala název „X“.

Server The Verge poznamenává, že se X Corp. musela speciálně dohodnout s Applem, aby bylo toto jméno přijato. Podmínky App Store totiž zakazují názvy o jednom znaku, což je přesně případ ex-Twitteru. Mezi oběma stranami tak patrně vyhasl, nebo se minimálně zmírnil konflikt, který započal obviněním ze strany někdejšího ředitele Twitteru, že Apple pohrozil odstraněním aplikace z obchodu.

Kromě toho, že se změnil název, si platforma v App Store upravila slogan. Namísto původního „it's what's happening“(to, co se děje) nyní sociální síť využívá motto „blaze your glory“ (rozpal svou slávu).