Sociální síť Twitter si aktuálně prochází jednou z největších proměn za posledních několik let. Krátce poté, co platformu odkoupil kontroverzní podnikatel Elon Musk, se toho změnilo leccos, nicméně teď jsou nahrazovány i věci, které jsou prakticky zažité. Jsou jimi název a logo, a to v rámci velkého rebrandu.

Nelze si nevšimnout, že Elon Musk miluje písmeno X. Jeho společnost zabývající se vesmírným programem nese název SpaceX, automobilka Tesla, které šéfuje, vyrábí auto Tesla Model X, platební služba PayPal se dříve nazývala X.com a svého syna pojmenoval X Æ A-12. A právě ve znamení písmena X bude nyní existovat Twitter.

Musk se nedávno pochlubil změnou loga, jak jsme vás samostatně informovali zde, a postupně se začíná prosazovat také nový název – X. Nic víc, nic míň. Stále ještě relativně nový majitel platformy chce z Twitteru udělat sociální síť pro všechno a je přesvědčen, že rebrandem tomu půjde naproti. Do služby se již nyní můžete dostat přes odkaz „x.com“ a nové jméno se již objevuje na Android zařízeních.

Některým uživatelům se změna u stažené aplikace projevila, jiní stále čekají, ale pokud si vyhledáte Twitter v obchodě Google Play, vyskočí na vás pouze aplikace „X“ od vývojářské společnosti „X Corp.“. Legendární pták už z ikony také zmizel. V App Store se rovněž změnilo logo, nicméně původní název stále zůstává.

Jaký je váš názor na Muskovo čarování se všem dobrým názvem i logem?