V posledních dnech se objevil nespočet nahlášení od uživatelů některých tiskáren řady Canon Pixma. Oblíbené dostupné řešení domácího tisku se zasekává v restartovací smyčce, nikdy se tak nedokáže řádně zapnout, a tudíž nedokáže nic ani vytisknout.

Problém se zřejmě váže na softwarovou aktualizaci, kterou firma na tiskárny nahrála. To se ale nedá přímo potvrdit. Generální manažer společnosti pro web The Verge řekl: „V současné době tento problém prošetřujeme a doufáme, že jej brzy vyřešíme. Spokojenost zákazníků je naší nejvyšší prioritou.“

Ještě před oficiální opravou přichází řešení přímo od uživatelů. Ti zjistili, že problém vyřeší pouhé odpojení tiskárny od internetu. Ovládání tak bude dál dostupné pouze prostřednictvím USB kabelu. O bezdrátové připojení zkrátka přijdete.

Existuje ještě jedno řešení, které je technicky o něco složitější. V nastavení tiskárny musíte do menu pro nastavení sítě, nastavení webových služeb a nastavení DNS. Tam zadáte interní IP adresu (ve formě 192.168.X.X, kde „X“ reprezentuje adresu, kterou žádné zařízení ještě nevyužívá).

Druhé řešení zachová možnost tiskárny se připojit k vašemu routeru, aniž by měla přístup k internetu. Vzhledem k nátuře problému to ale nevypadá, že by oprava měla Canonu zabrat tak dlouhou dobu.