Vítejte u dalšího pondělního Stručně! Někteří majitelé telefonu iPhone 13 se potýkají s chybou, jež zbarví obrazovku na růžovo. TikTok začal testovat předplatná.

– Někteří majitelé chytrého telefonu iPhone 13 se potýkají s problémy, jež se týkají jejich obrazovky. Občas se totiž stane, že se obrazovka zničehonic zbarví na růžovo. Mohli bychom to přirovnat k nějakému filtru. Na diskuzním fóru Apple se chyba řeší již od října.

– WhatsApp umožní přenesení historie zpráv z Androidu na iOS. Potřebovat k tomu budete aplikaci s názvem Přechod na iOS.

– Nová grafická karta Nvidia GeForce RTX 3050 údajně není užitečná pro těžbu kryptoměny Etherum. Karta by měla disponovat Lite Hash Rate algoritmem, kvůli kterému je hash rate pouhých 12,5 MH za sekundu.

– TikTok ve čtvrtek potvrdil, že testuje podporu předplatných, která by tvůrcům krátkých videí umožňovala část svého obsahu zpoplatnit. Následuje tak Instagram, který zavedl předplatná pouze vybraným tvůrcům. Zatím nebyly zveřejněny informace, kdy budou předplatná na TikToku dostupná.

– Instagram opět vylepšuje systém pro skrývání potenciálně nežádoucího obsahu. Nový algoritmus by měl příspěvky ve feedu a Stories seřazovat tak, aby se obsah, jež může obsahovat nenávistné projevy, zobrazoval méně.

– V roce 2021 si Netflix předplatilo méně lidí, než bylo očekáváno. V grafu, jež samotný Netflix zveřejnil, to přímo bije do očí. I přes vydaný hit jménem Hra na oliheň tak streamovací gigant zažil od roku 2015 ten nejmenší nárůst předplatitelů.

– Joe Biden, prezident USA, tvrdí, že plán společnosti Intel na výrobu čipů je „game changer“. Společnost utratila přes 20 miliard dolarů za dvě nové továrny na polovodiče ve státě Ohio. Biden chválil Intel hlavně za to, že peníze utratil právě za továrnu se sídlem v USA. Krize se tím zas tak jednoduše nevyřeší, jelikož továrny by měly začít vyrábět polovodiče až v roce 2025.