Sociální platforma Meta Threads, která představuje konkurenci pro X či další mikroblogovací platformě, se zpočátku těšila vysoké popularitě, avšak později zájem poněkud upadl. Jednou z příčin může být, že od svého vydání na začátku letošního léta služba nebyla oficiálně dostupná ve státech Evropské unie, neboť nevyhovovala zdejším regulacím. I v Česku bychom ale mohli dostat k síti přístup již velice brzy.

Podle uznávaného zpravodajského listu The Wall Street Journal má Meta v plánu spustit Threads v Evropě ještě tento měsíc. Platforma, jež během prvního týdne od spuštění překonala hranici 100 milionů registrovaných uživatelů, bude v zemích EU k dispozici i bez nutnosti mít vytvořený účet.

Neregistrovaným uživatelům pochopitelně nebude dovoleno vytvářet příspěvky a stejně tak nebudou moct s posty jiných lidí interagovat. Stanou se zkrátka tichými čtenáři. Registrace pak odemkne dveře ke všem možnostem platformy. Tento systém je v podstatě běžný pro všechny sociální sítě a nejedná se tak o nic nového.

Threads ve velkém sází na propojení s Instagramem, což bude ostatně také jeden z důvodů, proč se platformě podařilo nasbírat 100 milionů uživatelů ve zcela rekordním čase. Co se pak týče budoucích vyhlídek, Mark Zuckerberg, generální ředitel Mety, je přesvědčen, že se Threads povede získat miliardu uživatelů během následujících několika let. Podle analytičky Debry Aho Williamson by mohlo spuštění v Evropě síti přidat 40 milionů nových uživatelů v průběhu následujícího roku.

Těšíte se na spuštění Threads v zemích EU?