Minulou středu byla spuštěna nová sociální síť, která nyní perfektně demonstruje sílu Zuckerbergova impéria. I přestože má služba Threads řadu nedostatků a není oficiálně dostupná ve státech Evropské unie, podařilo se jí za pouhých pět dní překonat hranici 100 milionů uživatelů.

Počtem zaregistrovaných lidí se průběžně chlubil sám Zuckerberg, generální ředitel společnosti Meta. Již po dvou hodinách od svého spuštění do platformy vstoupily více než dva miliony uživatelů, po čtyřech hodinách už to bylo milionů pět. Třicetimilionový milník byl překonán už ve čtvrtek.

Zkrátka a dobře, jedná se o naprosto nevídaný raketový růst. Takto dobře si totiž po svém oficiálním zahájení provozu nevedla ani generativní služba ChatGPT, kterou mnozí považují za průlom v technologickém světě. Podle informací serveru Daily Investor se populárnímu produktu od americké OpenAI povedlo překonat 100milionovou hranici za dva měsíce. TikTok, aktuálně nejznámější platforma pro sledování krátkých videí, pak tento milník překonala za devět měsíců.

„Za pět dní se do Threads přihlásilo 100 milionů lidí. Nejsem si jistý, jestli se mi to podaří vstřebat. Je to šílené, nedokážu to pochopit,“ vyjádřil se šéf Instagramu Adam Mosseri.

Za takto dobré výsledky bezpochyby může propojení s Instagramem, který měsíčně využívají více než dvě miliardy osob. Do Threads se přihlašujete právě účtem na této sociální síti pro sdílení fotografií a videí, celý proces je přitom velice snadný a platforma vyřeší většinu nudných vyplňování polí za vás.

Threads funguje na podobném principu jako Twitter. Hlavním pilířem je sdílení textových příspěvků o maximální délce 500 znaků, do nichž lze vkládat i obrázky, videa či odkazy. Podrobnější výpis toho, co od Threads můžete čekat, jsme si pro vás připravili v samostatném článku.