Telegram, oblíbená platforma pro komunikaci, přináší svým uživatelům novou funkci Telegram Stories. Tato novinka, která by podle všeho měla být uvedena na konci července, představuje další krok v rozvoji platformy a zároveň otevírá nové možnosti pro sdílení obsahu.

V počáteční fázi bude tato služba dostupná výhradně pro předplatitele Premium. Tito uživatelé budou mít možnost nejen sledovat příběhy (Stories) na svých oblíbených kanálech, ale také vytvářet vlastní obsah. Tímto se Telegram snaží poskytnout svým předplatitelům ještě více možností a zároveň podporovat tvorbu kvalitního obsahu.

Vývojáři si patrně vzali inspiraci ze sociálních sítí jako Instagram, Facebook nebo Snapchat, kde je obdobný formát obsahu mezi uživateli velice oblíbený.

Běžní uživatelé, kteří nejsou předplatiteli Premium, budou mít možnost pouze sledovat příběhy a reagovat na ně na svých oblíbených kanálech. Předplatitelé Premium však mohou využívat řadu dalších výhod, jako je dvojnásobné množství kanálů pro sledování, rychlejší stahování souborů a větší nahrávací kapacitu. O některých výhodách jsme rovnou při spuštění tarifu informovali zde.

Předplatné na jeden měsíc je dostupné za 140 korun měsíčně.