Nedávno jsme psali o paměťových konfiguracích připravované vlajkové řady telefonů Galaxy S23. Z informací od leakera Ahmeda Qwaidera bylo tehdy patrné, že Samsung dá konečně sbohem 128GB modelům a kapacita úložiště bude začínat na 256 GB. Nyní se od něj dozvídáme další informace o paměti, ale tentokrát hlavně o té operační.

Podle Qwaidera budou mít všechny telefony Galaxy S23 jednu parádní vlastnost, kterou se bohužel nebude moct pochlubit konkurenční iPhone 15 (jak jsme psali zde). Údajně totiž budou využívat paměťovou technologii LPDDR5X, jejíž hlavní výhodou oproti horší LPDDR5 je rychlost přenosu. Zatímco operační paměť typu LPDDR5 dokáže přenášet data maximální rychlostí 6,4 Gb/s, její rychlejší sestra pracuje až 8,5gigabitovou rychlostí, díky čemuž je 1,3x rychlejší.

Když dříve Qwaider mluvil o paměťových konfiguracích, někteří uživatelé Twitteru nebyli zrovna nadšení a v komentářové sekci si stěžovali na nízkou kapacitu RAM – 8GB je podle některých na vlajkovou loď zkrátka málo. Technologie LPDDR5X tak bude představovat alespoň nějakou kompenzaci, protože díky ní se zákazníci ve výsledku dočkají plynulejší manipulace s některými funkcemi a lepší životnosti Jestliže tedy telefony Galaxy S23 dorazí s baterií o stejné kapacitě, jako měla předešlá řada, můžeme se těšit na daleko lepší výdrž.

Qwaider ve svém novém příspěvku dodal, že Samsung bude nabízet i 128GB modely telefonů Galaxy S23, ale pouze v malém množství zemí. Řada Galaxy S23 bude s nejvyšší pravděpodobností odhalena už 1. února v rámci akce Unpacked.