Zprávy Google, defaultní Android aplikace pro posílání zpráv od kalifornského softwarového giganta, dostane novou funkci Magic Compose, která pomůže uživatelům psát zprávy rychleji a snáz. Funkce využívá umělé inteligence k predikci textu a nabízí nápovědy, které pomáhají dokončit věty. Poprvé jsme vás o ní informovali už v březnu, každopádně nyní máme k dispozici bližší podrobnosti.

Server 9to5Google, který se dostal ke snímkům zachycujícím tuto novou funkci, uvádí, že v textovém okénku pouze stačí rozkliknout ikonu tužky s třpytkou a zvolit, jakým stylem bude umělá inteligence přepisovat vaše zprávy – od formálního přes nadšený až po lyrický tón. Pokud navíc nebudete přesně vědět, co na přijatou zprávu odpovědět, bude za vás AI schopna patřičnou reakci vymyslet.

Funkce Magic Compose využívá strojového učení, aby předpovídala slova, která uživatelé chtějí použít, a nabízí nápovědy pro dokončení vět. Algoritmus se učí na základě uživatelových dřívějších zpráv a používá kontext, aby předpověděl, jaké slovo by mohlo být vhodné pro dokončení věty.

Na obrázky k nové funkci Magic Compose pro chatovací aplikaci Zprávy Google se můžete podívat níže.