Vítejte u čtvrtečního technologického Stručně!

- 64GB model Oculus Quest by už brzy mohl být minulostí, nahradit by ho měla varianta s dvojnásobným úložištěm. Doposud nepředstavený model se objevil na stránce francouzského prodejce.

- Adobe spouští oficiální podporu Premiere Pro na Macboocích s čipem M1, beta byla dostupná od prosince/decembera.

- Baterie MagSafe od Apple jsou dostupné už i v České republice. Za přídavné úložiště energie, které na mobilu drží s pomocí magnetů a dobíjí ho bezdrátově, zaplatíte 2 890 Kč.

Přečtěte si také: Xiaomi představilo lákavý reproduktor k počítači. Má RGB prvky a nízkou cenu

- Dropbox představil řadu novinek, mezi kterými najdeme převádění souborů mezi formáty přímo v aplikaci a automatické zálohy fotek i pro neplatící uživatele.

- Clubhouse už nebude omezovat nové uživatele požadavkem na to, aby byli pozváni někým, kdo již aplikaci používá.

- Startup Nothing už brzy vydá svůj první produkt; bezdrátová sluchátka. Od konkurence se firma chce odlišit průhledností produktů.

- SpaceX poprvé zažehnulo Raptor motory na Super Heavy Boosteru, který raketu Starship vynese na oběžnou dráhu. Úspěšný zážeh tří motorů trval jen pár chvil, na raketě jich nakonec bude celkem 27.

- Ještě před vydáním nového Wear OS ho Google o některé funkce obohacuje. Aplikace na hodinky půjde instalovat přes připojený mobil, dosud bylo třeba využít integrovaný obchod s aplikacemi.

- SDK technologie DLSS od Nvidie je nově dostupný všem vývojářům. Dříve bylo potřeba, s výjimkou využívání přes Unity či Unreal, o přístup zažádat.

- Podle uniklých benchmarků procesoru Intel Core i9-12900K by měl být oproti AMD Ryzen 9 5950X až o 25 % rychlejší.

- Reproduktor z dílen Louis Vuitton vypadá jako UFO, zaplatíte za něj ale v přepočtu asi 63 000 korun.

- Tvůrce na YouTube budete moci finančně podpořit i u jednotlivých videí, funkce bude fungovat podobně, jako superchat na přímých přenosech. Novinka je spuštěna v betě.

Přečtěte si také: Google Pixel Watch 3 mohou dostat zajímavou novinku, prozradil patent