Kromě toho, že Google vyvíjí funkce pro operační systém Android, se neustále soustředí na vylepšování softwarové výbavy svých vlastních telefonů s označením Pixel. Nyní přes upoutávku na YouTube a blogový příspěvek odhalil seznam novinek, jejichž postupné rozšiřování mezi uživatele bylo zahájeno už včera.

Červnová nálož novinek se nezaměřuje na žádnou konkrétní oblast, ale přidává vylepšení do různých částí smartphonů. Google láká například na vylepšenou detekci autonehody, jež nyní dokáže o vážné bouračce kromě záchranných složek informovat i vaše blízké. S nouzovými kontakty lze sdílet polohu.

Pokud rádi natáčíte a vlastníte Pixel 7 Pro, nenechte si ujít přidání funkce Macro Focus, která umožňuje nahrávání videí s perfektními detaily pohybujících se objektů. Google dává jako příklad motýly nebo květiny vlnící se ve větru. Pixel 6 a novější pak umožní pořizovat fotografie s časovačem užitečným způsobem – odpočet se spustí, jakmile zvednete dlaň.

Klíčovou součástí aktualizace plné novinek jsou speciální „filmové tapety“. Ty fungují díky umělé inteligenci, jež dokáže přeměnit 2D statické fotografie na 3D dynamické, což vaše prostředí bezpochyby oživí. Google také láká na vytváření vlastních tapet – umožní kombinaci více než 4 000 emoji s různými vzory a barvami.

Dalších vychytávek se dočkává i Asistent Google. Ten nově umožní takzvanou bezpečnostní kontrolu. Představte si situaci, že jdete v noci sami a máte trochu strach. Hlasového asistenta tedy příkazem „Hey Google, start a safety check for 30 minutes.“ požádáte o to, aby předal informace o poloze vašim nouzovým kontaktům v případě, že na kontrolu do 30 minut nezareagujete. Kromě toho Google oznamuje, že přidal pro asistenta dva nové hlasy.

Mezi další přidané novinky patří přepis nahrávek ze záznamníku do textu, adaptivní nabíjení nebo vylepšený design panelu pro ovládání chytré domácnosti.