Šéf Samsungu se na konferenci pro akcionáře omluvil za kontroverzi limitování výkonu aplikací na jejich telefonech. Optimalizační služba GoS jich na výkonu omezovala na deset tisíc; firma ale nepřijímá vše, co se kolem těchto omezení na internetu vyrojilo.

JH Han řekl, že firma nedostatečně vnímala zákaznické obavy o funkci, popřel ale, že by byly limitovány jiné aplikace než ty herní. To ale, minimálně podle dosavadních informací, není pravda, a na listu s optimalizovanými aplikacemi je i Instagram či TikTok.

Dále šéf Samsungu sdělil, že je optimalizační aplikace na mobilu instalovaná z bezpečnostních důvodů, přesto minulý týden začali nabízet aktualizaci umožňující prioritizovat výkon například nad baterií.

Komise férového obchodu Jižní Koreji už Samsung kvůli praktice začala prověřovat, společnost totiž mohla slibovat více, než zákazníkům doručovala. To by bylo v přímém rozporu s pravidly. Samsung ale optimalizaci před akcionáři hájil, říkal, že má za úkol optimalizovat, nikoli omezovat.

I když měl Samsung napříč celou konferencí podpůrné stanovisko vůči současnému stavu optimalizační služby, řekl, že plně vydá pokročilejší ovládání pro uživatele, a přislíbil, že se podobná situace nebude opakovat.