Odložení vydání prvního headsetu pro smíšenou realitu od Samsungu potvrzuje další důvěryhodný zdroj. Známý leaker Tech_Reve na sociální platformě X uvedl, že je debut zařízení z původního termínu na konci letošního roku přesunut až na červen roku následujícího. Fanoušci jihokorejské společnosti si tak ještě nějakou dobu počkají.

Samsung by svou MR soupravu klidně vydat mohl, ale po představení high-endového Vision Pro od Applu si patrně uvědomil, že by s výbavou, kterou plánoval využít, neměl šanci konkurovat. Konkrétně mají být podle insidera překážkou displeje, které má AR/VR headset od cupertinské společnosti zkrátka špičkové (alespoň co tedy vyplývá z prezentace Applu a prvních zkušeností novinářů).

Nedávný únik prozradil, že Samsung svůj headset testoval s procesorem Exynos 2200, jenž byl dříve využit ve vlajkových smartphonech Galaxy S22. V jejich případě se bohužel jednalo o brzdu, na kterou si spousta uživatelů stěžovala, a tudíž zpráva o použití právě tohoto SoC nepotěšila snad nikoho. Souprava navíc nevypadala bůhvíjak zdárně ani po vizuální stránce.

U headsetů také hraje klíčovou roli baterie, neboť se od jejího provedení odvíjí jednak výdrž, ale také hmotnost zařízení, na kterou se váže pohodlnost při delších seancích. Na rozdíl od Apple Vision Pro měl prototyp baterii vestavěnou a nepřijímal elektrickou energii z externí krabičky.

Nedávno jsme vás také informovali o tom, že společnosti Samsung a Google mají spolupracovat na vytvoření XR brýlí do roku 2025. Nejspíš se ale bude jednat o jiný projekt, než jsme popisovali v tomto článku.