Samsung má ve vývoji vlastní soupravu pro práci s virtuální a smíšenou realitou, jak společnost dříve ohlásila. Nicméně, bližší detaily jsou oficiálně nepotvrzené, a tudíž se lze spoléhat pouze na spekulace přicházející ze zdrojů obeznámenými s okolnostmi. Jedním takovým byl i čínský portál „VR陀螺“, který o něm zveřejnil klíčové podrobnosti včetně fotografie prototypu.

Ačkoliv byl původní příspěvek už smazán, YouTuberovi vystupujícímu pod jménem SadlyItsBradley se povedlo jednotlivé informace sdílet na Twitteru/X. A popravdě, nejedná se o nic uspokojujícího. Nejenže dosud nepojmenovaný headset od Samsungu zřejmě nebude schopen konkurovat Apple Vision Pro po designové stránce, ale také nepotěší ani svým procesorem.

Samsung XR souprava má disponovat čipsetem Exynos 2200, který byl k vidění také u vlajkové řady smartphonů Galaxy S22. Bohužel, v jejím případě si uživatelé často stěžovali na mizernou energetickou efektivitu a problémy s výkonem. Ostatně, kvůli těmto komplikacím momentálně řada fanoušků Samsungu doufá, že chystaná série Galaxy S24 dostane stejně jako letošní Galaxy S23 procesor od Qualcommu.

Jinými slovy, Samsung nebude mít s Exynosem 2200 žádnou šanci porazit Apple a jeho Vision Pro, neboť ten je vybaven efektivním a výkonným SoC M2.

Vypadá to, že jedinou záchranou Samsungu mohou být displeje – headset totiž údajně nabídne panelovou technologii micro-OLED – a ovládání gesty a pohybem očí. Řadu potenciálních zájemců by ale mohl odradit fakt, že baterie bude umístěná přímo na soupravě jako takové, v důsledku čehož bude těžší, a kvůli tomu po delší době nepohodlná.

Ještě v červenci jsme vás ale informovali o zpoždění headsetu, které je způsobeno revizí parametrů. Je tedy možné, že finální hardwarová výbava bude vypadat jinak. A docela v to doufáme.