Korejský Samsung zejména v posledních letech převzal pomyslné žezlo experimentátora a inovátora. Zmínit můžeme například řadu Galaxy Fold. Tentokrát se ale jeho inženýři rozhodli posunout do úplně jiných sfér. Firma před nedávnem představila novou řadu chytrých pečících trub Bespoke AI.

Říkáte si, že na tom není nic přelomového? Kromě mnoha praktických a chytrých funkcí ale tyto modely nabídnou také možnost skrz vestavěnou kameru živě streamovat průběh vašeho pečení na různé platformy. Kromě již zmíněné sociální funkce, se kterou firma cílí kromě streamerů také například na kuchaře, bude možné využit kameru i poněkud přízemněji. Pro kontrolu průběhu pečení bez nutnosti otevírat víko.

Všechny modely z této nové řady nabídnou umělou inteligenci, která po vložení do trouby automaticky rozezná pokrm, doporučí ideální způsob úpravy, teplotu atd. Zákazníci v EU poté získají ještě pomyslný bonus v podobě funkce, která vás upozorní, když se připravovaný pokrm začne připalovat. Že by opět ekologie?

Celý systém údajně rozpozná až 80 druhů pokrmů a surovin, evropská edice dokonce až 106. Rozdíly mezi jednotlivými edicemi jsou poměrně značné, proto se rozhodně vyplatí před koupí zkontrolovat, co bude trouba v zemi vašeho nákupu vlastně nabízet. Všechny modely by poté měly nabízet stejné čtyři režimy úpravy pokrmů.

I přestože Samsung není první, kdo se v současné době snaží o zavedení umělé inteligence do našeho každodenního vaření, bude zajímavé sledovat reálné prosazení těchto výrobků na trhu (vzhledem k obrovské známosti značky jako takové, a s tím souvisejícím rozsahem zákazníků).

Jaký je váš názor? Dokázali byste si představit podobný spotřebič ve své kuchyni?