Samsungu zejména u posledních generací jeho vlajkových modelů řady Galaxy S velmi záleží na jejich fotografických schopnostech. Obrovská vylepšení zaznamenala jak samotná foto-soustava, tak následný proces zpracování a případného vylepšení fotografie pomocí AI. Zmiňme například funkci „space zoom“ neboli stonásobné přiblížení snímaného objektu. Věc která, byla ještě před několika lety naprosto nemyslitelná. Na druhou stranu se ale pomyslný hon za dokonalými fotografiemi občas vymkne z ruky (viz. nedávná kauza s umělým měsícem). Svou snahu firma rozšířila i na oblast fyzického příslušenství.

Spatřeny byly dva nové produkty. Stativy, nebo chcete-li tripody, které jsou vytvořeny tak, aby se daly bez větších potíží připojit k již dříve představenému obalu. Dle popisu firmy je hlavním účelem obou představených doplňků hlavně příjemnější a efektivnější focení. Využity mohou ale samozřejmě být také při videohovorech nebo procházení webu, pokud nechcete nebo nemůžete telefon držet v rukou.

„Slim Tripod“ neboli první představený a nepatrně levnější model je klasická trojnožka, která je ale vyvedená z kvalitního kovu. Jednotlivé nohy mají prakticky neomezené úhly nastavení. Mohou tak být například úplně složeny k sobě, čímž vznikne plocha pro úchop a následné natáčení za chůze. Model je zatím k dispozici pouze ve stříbrné a na anglickém obchodu Samsungu je nabízen za v přepočtu za 930 korun.

Druhým představeným je „Camera Grip“. Klasičtější forma stativu, která dovolí uživateli telefon nastavit jak do horizontální, tak i do vertikální pozice. Tím nejzajímavějším je ale odnímatelná bezdrátová Bluetooth spoušť, díky které zákazník získá jinak nedosažitelnou flexibilitu při fotografování a natáčení.

Myšleno bylo i na snadnou přenositelnost samotného zařízení, pokud ho například zrovna nepoužíváte. Nohy je možnou složit do upínacího mechanizmu čímž vznikne velmi kompaktní celek. Toto vše Samsungu nabízí za jen nepatrně větší cenu než první model. Na Hongkongských stránkách firmy byla viděna cena v přepočtu kolem 1 000 korun.

Zatím nebyly produkty spatřeny na jiných než zmíněných trzích. Očekávat ale můžeme jejich postupné rozšíření do celého světa.

Uvažovali byste o zakoupení jednoho z těchto zařízení?