Nedávno jsme vás informovali o uniklém oficiálním renderu očekávaného skládacího telefonu Samsung Galaxy Z Flip 5. Ten má být poprvé představen koncem následujícího měsíce na akci Galaxy Unpacked po boku většího a dražšího Galaxy Z Fold 5. Nyní byla zveřejněna první fotografie, která tuto skládačku zachycuje naživo.

Snímek na Twitteru sdílel známý leaker Tech_Reve. Galaxy Z Flip 5 byl vyfotografován s nasazeným obalem vedle klíčků od automobilu a na první pohled zaujme jeho nezvyklé designové provedení. Za to může především sekundární obrazovka ve tvaru složky, nad níž najdeme dvojici fotoaparátů spolu s baterkou. Na boční straně u kamer se pak nachází napájecí tlačítko a tlačítko pro ovládání zvuku.

Externí displej svou vizuální stránkou může leckoho odradit, ale jeho velikost je snad ve všech dalších ohledech výhodou. Díky tomu, že bude úhlopříčně měřit 3,4 palce, na něm půjde pracovat s nejrůznějšími aplikacemi a nebude omezen na pouhé widgety. Podporovány mají být i služby od Googlu, třeba Mapy nebo YouTube, jak jsme psali zde.

Co se pak týče další výbavy, Galaxy Z Flip 5 bude s nejvyšší pravděpodobností poháněn čipsetem Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, respektive jeho přetaktovanou variantou, a pod kapotou se rovněž setkáme i s 3 700mAh baterií. Přední strana bude osazená 120Hz FullHD+ AMOLED panelem o 6,7palcové úhlopříčce.