V posledních týdnech vyplavala na povrch řada nových spekulací a úniků, které potvrzují některé klíčové vlastnosti očekávaných skládacích smartphonů od Samsungu, Galaxy Z Flip 5 a Galaxy Z Fold 5. Stejně tak se už delší dobu hovoří o posunutí každoroční srpnové akce Galaxy Unpacked na dřívější termín a nyní tuto skutečnost potvrzuje další zdroj, a dokonce přidává konkrétní datum vydání.

Tvrzení přichází přímo z Jižní Koreje a publikoval jej tamní server Chosun. Vůbec poprvé bychom se tento rok měli dočkat v případě skládacích telefonů od Samsungu červencového oznámení a Chosun specificky uvádí, že debutují ve středu 26. 7. Akce má proběhnout v Soulu, což je další změna, jelikož na dřívější Galaxy Unpacked se sjížděli novináři, tvůrci obsahu i fanoušci z celého světa do Spojených států.

Ze strany výrobce má jít o strategii, která mu pomůže uhájit jeho prvenství v oboru skládacích smartphonů. Postupně se totiž do branže přidávají další a další známá jména (Motorola, Oppo, Tecno, Huawei, Honor apod.), jejichž zařízení mohou v řadě aspektů mobily Galaxy Z Flip nebo Galaxy Z Fold dokonce překonat.

Momentálně se očekává a je už de facto potvrzeno, že Galaxy Z Flip 5 přijde s daleko větším externím displejem než jeho předchůdce, díky čemuž bude moct nabídnout zbrusu nové funkce a widgety. Galaxy Z Fold 5 pak zůstane u osvědčeného designu svého předchůdce. Oba smartphony prý dostanou přetaktovanou variantu čipu Snapdragon 8 Gen 2, což jim zajistí slušný mezigenerační skok v oblasti výkonu.

Během červencového Galaxy Unpacked bychom se nicméně měli dočkat i uvedení dalších produktů, jako jsou například tablety řady Galaxy S9 nebo chytré hodinky série Galaxy Watch 6.