Nedávno se na internetu objevily snímky ochranných krytů skládacího smartphonu Samsung Galaxy Z Flip 5, s nimiž přišel známý leaker Ice universe. Před pár dny však sdílel také fotografie krytů jeho většího brášky, který bude využívat takzvaný knižní mechanismus – ze smartphonu o normální velikosti se tedy rozložením stane zařízení podobné tabletu.

Z fotek je patrné, že Galaxy Z Fold 5 zachová design svého předchůdce. Zadní strana tedy bude osazená kamerovým modulem, v němž budou jednotlivé fotoaparáty rozmístěny „do semaforu“ pod sebou. Jediným rozdílem je, že se baterka z dolní části fotomodulu posunula napravo od něj, a tudíž možná bude celý ostrůvek o něco kratší.

Vícero podobností nám průhledný ochranný kryt neodhaluje, ale už z dřívějška víme, že Galaxy Z Fold 5 nabídne nový kloub, který bude umožňovat kompletní dovření obou polovin, mezi nimiž ve finále nebude mezera, jako je tomu aktuálně u Galaxy Z Fold 4. Smartphone tak bude na pohled kvalitnější a také o něco málo tenčí.

Co se týče specifikací, spekuluje se o tom, že Galaxy Z Fold 5 dostane čipset Snapdragon 8 Gen 2 v přetaktované variantě, operační paměť typu LPDDR5X a úložiště využívající technologii UFS 4.0. Zároveň se počítá s 50Mpx hlavním fotoaparátem, který doprovodí 10Mpx teleobjektiv a 12Mpx ultra širokoúhlý snímač. Na vnější straně pak najdeme 6,2palcový displej, zatímco úhlopříčka toho vnitřního má měřit 7,6 palce.