Samsung již letos odhalil vlajkovou řadu smartphonů, nicméně řada fanoušků stále čeká na chytré hodinky Galaxy Watch 6 nebo sérii tabletů Galaxy Tab S9. Právě o ní nyní vyplavaly na povrch další detaily, respektive o nejdražším modelu Ultra, jenž bude určen těm nejnáročnějším. Zdá se, že se letos dočkáme pár zajímavých zlepšení oproti předešlé řadě.

S podrobnostmi přichází známý leaker Ice universe, který nás například postupně zásoboval informacemi o řadě Galaxy S23, než byla vydána. Právě s těmito únorovými smartphony bude mít tablet něco společného – čipset. Tím bude opět exkluzivně přetaktovaná varianta Snapdragonu 8 Gen 2, která nabízí až 3,36GHz frekvenci na největším jádře. Co se navíc týče výkonu, snadný multitasking zajistí i 16GB operační paměť typu LPDDR5X.

Pod kapotou najdeme stejnou baterii jako loni, její kapacita bude 11 200mAh a půjde znovu dobíjet 45W výkonem. Převratnou novinkou ale bude fakt, že všechny komponenty budou chráněny proti vodě a prachu díky certifikaci IP68, což se u tabletů jen tak nevidí.

Podle leakera můžeme dále počítat se 14,6palcovým displejem (nejspíš využije zobrazovací technologii Super AMOLED) o rozlišení 2960x1848 pixelů. Detaily o obnovovací frekvenci prozatím k dispozici nemáme, ale jelikož se bude jednat o high-end zařízení, minimálně 120 Hz snad dostaneme.

Aktuálně nemáme přesné podrobnosti o datu vydání ani ceně, ale spekuluje se o tom, že série Galaxy Tab S9 dorazí v srpnu letošního roku.