Samsung se připravuje na odhalení vlajkové řady Galaxy S24. Společnost už oficiálně potvrdila datum konání příštího Galaxy Unpacked a rozeslala novinářům pozvánky. Celá akce se ponese v duchu inovací souvisejících s umělou inteligencí, tudíž se máme rozhodně na co těšit.

Přední model série Galaxy S24 byl znovu vyfocen naživo. Snímky zveřejněné uživatelem sociální sítě X, jenž vystupuje pod jménem WorkaholicDavid, ukazují telefon zepředu i zezadu, a tak se můžeme kochat jeho plochým a téměř bezrámečkovým displejem nebo krásnou barvou zad.

Specifikace telefonu byly prozrazeny už dříve. Díky tomu víme, že Galaxy S24 Ultra obdrží procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, a to ve všech světových regionech (nikam tedy nedorazí s Exynosem 2400). Počítat dále můžeme s 200Mpx hlavním snímačem ISOCELL HP2SX, který by dle nedávných spekulací mohl umožnit nahrávání videí až v kvalitě 4K@120fps.

Co se pak týče displeje, Galaxy S4 Ultra zazáří s 6,8palcovým Dynamic AMOLED 2X panelem, pyšnícím se rozlišením QuadHD+ a 2 600nitovým maximálním jasem. I tentokrát se telefon spolehne na 5 000mAh baterii, kterou půjde z nuly do 65 % nabít během 30 minut (prozradily to dříve uniklé materiály).

Klíčovou novinkou pro Galaxy S24 Ultra bude také titanová konstrukce, kterou Samsung využije po vzoru Applu a jeho řady iPhone 15 Pro. Obzvlášť se pak těšíme na novinky spjaté s umělou inteligencí. Jsme především zvědaví na to vše, co Samsung označuje jako Galaxy AI. Některé z očekávaných funkcí jsme už každopádně popsali v tomto článku.