Samsung Galaxy S24 Ultra má dle dřívějších spekulací využít titanovou konstrukci, s níž se nejen změní odolnost spolu s cenou, ale také rozměry a hmotnost. S dalšími informacemi o připravované vlajkové lodi, kterou má jihokorejská firma vypustit začátkem roku 2024, opět přichází slavný leaker Ice universe.

Insider, jenž pravidelně přináší podrobnosti o nadcházejících smartphonech z dílny nejrůznějších výrobců, ve svém příspěvku na sociální platformě X zveřejnil rozměry Galaxy S24 Ultra. Telefon má být 162,3 mm dlouhý, 79 mm široký a 8,6 mm tlustý. V praxi to znamená, že bude o 0,3 mm tenčí a 1,1 mm kratší. Nicméně, ve srovnání s předchůdcem bude současně o 0,9 mm širší.

V dřívějším příspěvku pak Ice universe prozradil, že navzdory novému materiálu těla se hmotnost prakticky nezmění, respektive nepatrně klesne. Zatímco letošní Galaxy S23 Ultra váží 234 gramů, chystaná novinka toto číslo snižuje o 1 gram.

Proslýchá se, že Samsung Galaxy S24 Ultra dostane čipset Snapdragon 8 Gen 3/Exynos 2400 (v závislosti na regionu) a stejnou 5 000mAh baterii jako vloni. I přes dřívější tvrzení o rychlejším nabíjení má znovu spoléhat pouze na 45W výkon, což jej zase postaví za čínskou konkurenci. Ostatně, změn bude celkově málo, jak jsme vás samostatně informovali zde.